- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsProef met drinkwaterboot in Drechtsteden

Proef met drinkwaterboot in Drechtsteden

- Advertentie -

Delen

Vandaag start Evides Waterbedrijf met een pilot om in de Drechtsteden drinkwater te leveren aan de beroepsvaart. Van 31 maart tot met 2 juni vaart op maandag en donderdag een drinkwaterboot door de havens.

Het drinkwaterbedrijf levert al meer dan honderd jaar drinkwater in de Rotterdamse havens. Met de pilot wil Evides de behoefte aan drinkwater in de havens van Drechtsteden in kaart brengen. Al geruime tijd wordt daar geen drinkwater meer geleverd aan de binnenvaart.
Theo Janssen, teamleider van de afdeling Scheepvaart van Evides Waterbedrijf: ‘We krijgen verschillende signalen over de behoefte aan drinkwater in dit havengebied.’ Voorheen regelde gemeente Dordrecht de waterlevering. Janssen: ‘Evides wil deze dienstverlening nu gaan verzorgen. Tijdens de pilotperiode zal de vraag hiernaar duidelijk worden.’

Betalen
De drinkwaterboot vaart twee dagen in de week, op maandag en donderdag, door de havens. Schippers kunnen drinkwater aanvragen via het telefoonnummer (010) 293 54 72. Op afspraak vindt vervolgens de levering van drinkwater plaats.
Er moet wel betaald worden voor het water. Schippers kunnen direct contant afrekenen of op rekening laten zetten. In het Rotterdamse havengebied zit het drinkwater dat Evides levert, inbegrepen bij de havengelden. In de Drechtsteden is dat niet zo.
Tijdens de pilotperiode is het ook mogelijk om drinkwater aan te vragen voor passagiers- en zeeschepen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -