- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBoskalis: berging Baltic Ace

Boskalis: berging Baltic Ace

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat wil de berging van het wrak van de Baltic Ace door Boskalis laten uitvoeren. Dat heeft Boskalis bekendgemaakt. Het bedrijf schakelt Mammoet Salvage dan in als onderaannemer.

Het wrak en de lading van de in 2012 op de Noordzee gezonken car carrier moeten verwijderd worden omdat ze een bedreiging vormen voor het milieu en het scheepvaartverkeer op de route naar de Rotterdamse haven. Rijkswaterstaat verwacht in de tweede helft van maart 2014 het contract definitief te ondertekenen. De uitvoering van het project start in de loop van dit jaar. Het werd is dan vóór het einde van 2015 afgerond.
Die werkzaamheden bestaan uit het volledig verwijderen van het wrak, met de lading en de in het wrak aanwezige 540.000 liter brandstof. Hiervoor zullen Boskalis en Mammoet een diving support vessel, sleepboten, bakken en bokken inzetten en materieel van de SMIT-joint venture Asian Lift en Boskalis-dochter Dockwise. Daarnaast zal gebruik worden gemaakt van gespecialiseerd bergingsmaterieel.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -