- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTerneuzen en Vlissingen zijn eerste Nederlandse wifi-havens

Terneuzen en Vlissingen zijn eerste Nederlandse wifi-havens

- Advertentie -

Delen

Als eerste haven in Nederland heeft Zeeland Seaports een wifi-netwerk aangelegd. In de havens van Vlissingen en Terneuzen kunnen schippers vanaf januari 2014 gebruik maken van deze dienst. 

Landelijk netwerk

In een tijd waarin steeds meer communicatie online verloopt, ontstaat ook in de binnenvaart de behoefte aan goede, snelle en betaalbare internetverbindingen. Daarom is een landelijk wifi-project opgezet om te komen tot wifi-dekking in zo veel mogelijk Nederlandse havens. Zeeland Seaports is de eerste die de infrastructuur voor deze dienst gereed heeft.
‘WiFi voor de Binnenvaart’ is onderdeel van het programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) van Rijkswaterstaat. De realisatie van de hotspots wordt namens Rijkswaterstaat verzorgd door Connekt samen met Bureau Telematica Binnenvaart en de Nederlandse havens. Wentzo verzorgt de aanleg, installatie en configuratie van de wifi, en Utiliq gaat zorgen voor de administratie en facturatie.

Abonnement
Om gebruik te kunnen maken van WiFi dient de binnenvaartschipper straks een abonnement af te sluiten waarmee hij toegang krijgt tot de netwerken in alle deelnemende havens.
Hij hoeft zich maar één maal aan te melden voor ‘WiFi voor de Binnenvaart’. de smartphone en computer zoeken dan automatisch verbinding met het netwerk zodra het schip een wifi-haven binnenvaart.

Sneller
Wifi is sneller en voordeliger dan een verbinding via 3G/GPRS en werkt op alle standaard wifi-apparaten. Naar verwachting kunnen schippers zich vanaf januari 2014 aanmelden voor een abonnement. Dit verloopt via de site van Stichting Binnenvaart Netwerkdiensten, die dan ook live gaat. Abonnees kunnen dan meteen gebruik maken van het wifi-netwerk in de Zeeuwse havens.
In de van Cittershaven en Bijleveldhaven in Vlissingen en ook in de haven van Terneuzen is wifi vanaf januari aanwezig. Op termijn zal het netwerk verder worden uitgebreid in de Zeeuwse havens en kan indien nodig ook de snelheid van het netwerk worden opgeschaald.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -