Argos Terminals verder als NOVA én met nieuwe steiger voor 147-meterschepen

0

Argos Terminals in Rotterdam gaat verder onder de naam NOVA Terminals. Tijdens de opening van de vernieuwde terminal in Rotterdam op vrijdagmiddag 29 november is de nieuwe naam bekendgemaakt door CEO Roland Pechtold. De Rotterdamse havenwethouder Jeannette Baljeu verrichtte die dag de officiële opening van de uitbreiding van de terminal. NOVA Terminals heeft met de oplevering van twee projecten de totale opslagcapaciteit vergroot naar 900.000 m³.

Grotere binnenvaarttankers
In augustus werd het eerste project, de bouw van tank 508 afgerond. Tank 508 heeft een capaciteit van 30.000 m³. Half oktober, twee maanden eerder dan gepland, is project ‘fase 6.1’ opgeleverd. Dit project omvat de bouw van een nieuwe tankput met een capaciteit van 200.000m³, een nieuwe aanlegsteiger en een nieuwe leidingbrug die het complete terrein van de terminal verbindt.

De terminal telt 84 tanks en heeft nu een nieuwe steiger en nieuwe kade.

Ook is er in nauwe samenwerking met klanten, aannemers en het Havenbedrijf een nieuwe kade aan de Maas gebouwd. Met de nieuwe aanlegsteiger kunnen grote binnenvaartschepen tot 147 meter laden en lossen. De nieuwe kade kan schepen faciliteren met een lengte van 250 meter en een diepgang tot 13,50 meter.
De uitbreiding van de terminal is sinds half oktober volledig in gebruik. Voorafgaand aan de start van deze projecten is een groot deel van het terrein gesaneerd en is er intensief onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van niet ontplofte bommen uit de Tweede Wereldoorlog.

Nieuwe naam
De naamsverandering van Argos Terminals in NOVA Terminals stond al een tijd op de planning. In 2011 nam EQT een meerderheidsbelang in de terminal.
NOVA Terminals levert diensten en services voor de grote oliemaatschappijen en voor de onafhankelijke handelsbedrijven op het gebied van op- en overslag van alle voorkomende olieproducten. Met een marktaandeel van circa 10 procent is NOVA Terminals de op drie na grootste onafhankelijke terminaloperator in de haven van Rotterdam. De terminal bestaat uit 84 tanks met een totale opslagcapaciteit van 900.000 m³.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.