- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGroei van 2 procent in Amsterdam

Groei van 2 procent in Amsterdam

- Advertentie -

Delen

Ondanks de recessie zag de Amsterdamse haven de overslag in het eerste half jaar toch licht groeien: met 2 procent naar bijna 39 miljoen ton. Deze groei is vooral te danken aan de stijgende overslag van olieproducten.

De overslag in de natte bulk steeg met ruim 22 procent naar 19,5 miljoen ton. Deze stijging is vooral toe te schrijven aan een toename van de overslag in olieproducten. Deze steeg met 25% naar bijna 18 miljoen ton. De oorzaak van deze toename is volgens Haven Amsterdam het gevolg van de investeringen die de olieterminals voorgaande jaren deden.
De totale overslag van droge bulk daalde in de eerste zes maanden van dit jaar met 11,3 procent naar 16,5 miljoen ton. Het afgelopen half jaar was er minder vraag naar kolen en waren er grote voorraden bij de terminals.
De containeroverslag daalde met 40 procent naar 1,1 miljoen ton. Deze daling is een gevolg van de verminderde import vanuit Azië, aldus Haven Amsterdam.

Lichte daling verwacht
Het havenbedrijf verwacht voor heel 2009 een lichte daling van de overslag. De overslag van olieproducten zal waarschijnlijk stabiliseren.
Binnen de Amsterdamse regio is al sprake van een lichte daling. Dat is vooral het gevolg van de teruggelopen productie bij Corus, hetgeen komt door de economische crisis.

Directeur Dertje Meijer is, gezien de huidige economische situatie, blij met de positieve resultaten van afgelopen half jaar. Temeer daar in andere Europese havens de overslag met 15 tot 20 procent terugliep. “Om groei te kunnen blijven realiseren is samenwerking van de Nederlandse havens van essentieel belang. Juist door goede samenwerking kunnen we het marktaandeel van de Nederlandse havens in Europa vergroten”, aldus Meijer.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -