8 april: Open Huis Maritieme Academie Harlingen

0

Het jaarlijkse Open Huis van de Maritieme Academie Harlingen wordt gehouden op woensdag 8 april. Van 16.00 tot 19.00 uur presenteert de school in de gebouwen aan de Almenumerweg aan leerlingen, ouders/begeleiders en leerkrachten een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.

Er is een informeel Oudercafé waar met docenten en directieleden van gedachten kan worden gewisseld. Alle leslokalen en praktijklokalen zijn te bezichtigen en ook de woonomgeving van de leerlingen kan worden bezocht. Verder is er een pendeldienst naar één van de opleidingsschepen, het ms Máxima. Dat ligt tijdens het Open Huis aan de kade van de Nieuwe Willemshaven in Harlingen.

 

‘Wereld van denken en doen’

De Maritieme Academie Harlingen omschrijft haar beroepsonderwijs (vmbo en mbo) vaak als ‘een wereld van denken en doen’. Vanuit die combinatie worden leerlingen opgeleid tot de vakmensen van morgen.

Dat gebeurt in een veilige en kleinschalige omgeving met veel persoonlijke aandacht voor elke leerling. Kinderen die later willen werken op het water en willen varen, hebben dankzij het aangeboden beroepsonderwijs perspectief op een prima loopbaan.

 

Zij-instromers en leer-/werktraject

Leerlingen die nu in de tweede klas van het beroepsgerichte vmbo zitten, kunnen nu de overstap maken naar de beroepsopleiding van hun keuze. De Maritieme Academie Harlingen is voorbereid op deze zij-instromers.

Daarnaast is er voor gemotiveerde en praktisch ingestelde leerlingen vanaf 15 jaar plaats in het leer-/werktraject. Het Open Huis van woensdag 8 april is voor deze leerlingen eveneens een geschikt kennismakingsmoment.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.