- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsILT zoekt 150 nieuwe inspecteurs

ILT zoekt 150 nieuwe inspecteurs

- Advertentie -

Delen

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft op korte termijn 150 nieuwe inspecteurs nodig. Daarom start de toezichthouder dit najaar een wervingscampagne. De nieuwe inspecteurs gaan aan de slag met toezicht en handhaving op het gebied van milieu, transport en wonen.

In mei 2019 kreeg de ILT extra geld van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Dat was op verzoek van de Tweede Kamer. Het gaat om een verhoging van bijna 10 procent ten opzichte van de huidige begroting.

Extra handhavers

Het extra geld wordt gebruikt om het aantal handhavers flink uit te breiden. Maar er zijn ook andere vacatures: cyberspecialisten, financieel experts, data-analisten, onderzoekers, forensisch accountants en projectleiders. “Op korte termijn zijn 150 nieuwe collega’s nodig omdat er steeds meer gevraagd wordt van de ILT, en omdat de aard van het inspectiewerk verandert.”

Daarom wil de ILT extra kennis in huis halen en met nieuwe technieken de inspecties verbeteren. “Dit is nodig voor een goede handhaving van de vele wetten, verordeningen en internationale verdragen om mens en milieu te beschermen.”

Breed inzetbaar

Waar inspecteurs zich voorheen vooral richtten op één onderwerp – zoals het opsporen van snorders in de taxibranche of het controleren van de papieren van vrachtwagenchauffeurs – heeft de ILT steeds meer breed inzetbare experts nodig. Naast inhoudelijke expertise zoekt de ILT mensen met ervaring in de nieuwste technologieën zoals machine learning en remote sensing die hun kennis in diverse sectoren kunnen inzetten.

“Met de extra capaciteit kunnen we in al 2019 meer handhaven op het gebied van bijvoorbeeld taxivervoer en goederenvervoer, denk aan de aanpak van tachograaffraude met vrachtwagens en de aanpak van taxisnorders. Ook het toezicht op het gebied van bodem, grond en oppervlaktewater en duurzame warmtepompen kan eerder uitgevoerd worden.”

Schoon Schip

Met de komst van nieuwe collega’s wil de ILT ook de internationale samenwerking versterken, bijvoorbeeld in het kader van het programma Schoon Schip van de ILT. Dat richt zich onder meer op het terugdringen van de uitstoot van zwavel door zeeschepen. Met snuffelapparatuur en drones wordt in zeehavens de uitstoot van schepen geanalyseerd.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -