- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTwin Disc neemt Veth over

Twin Disc neemt Veth over

- Advertentie -

Delen

Twin Disc neemt Veth Propulsion Holding over. Het Amerikaanse bedrijf betaalt 49,7 miljoen euro. Daar kan nog 3,3 miljoen euro aan aandelen bovenop komen indien Veth de komende tijd naar verwachting presteert. 

Twin Disc is een vooraanstaande speler op het gebied van transmissietechnologie en -equipment voor maritieme en landtoepassingen. Het Amerikaanse bedrijf viert dit jaar zijn eeuwfeest en is beursgenoteerd (aan de NASDAQ in New York).

 

Roerpropellers

De producten en activiteiten van het Nederlandse Veth Propulsion, gevestigd in Papendrecht, sluiten aan bij die van Twin Disc. Veth is onder meer succesvol met roerpropellers (Z-Drives), boegschroeven, andere thrusters en generatorsets.

Veth Propulsion bestaat ruim 65 jaar en is een bekende leverancier in de binnenvaart. Het bedrijf staat te boek als innovatief en maakte de afgelopen jaren een snelle internationale expansie door. In december 2015 stelde Veth Propulsion Twin Disc aan als distributeur in een aantal Aziatische landen, in 2016 gevolgd door Noord-Amerika. Twin disc neemt Veth Propulsion Holding en alle daaronder vallende ondernemingen over.

 

Hybrid Drive

“Twin Disc heeft meer dan twee jaar met Veth Propulsion samengewerkt en de bedrijven delen vergelijkbare culturen: klanten voorzien van producten van hoge kwaliteit en werkend op basis van  vooraanstaand ontwerp, installatie en productie”, zegt John H. Batten, CEO van Twin Disc.  “Veth Propulsion vergroot onze strategische wereldwijde marktkansen en onze omvang, schaal en focus in de maritieme sector groeien erdoor.”

Twin Disc kan door de overname zijn portfolio verbreden én de afhankelijkheid van olie en gas verminderen. Veth Propulsion is namelijk actief met technologie en verkoop buiten die markten. Batten: “Innovaties als Veth Propulsions Hybrid Drive en geïntegreerde L-Drive zullen nieuwe markten openen en kansen op groei betekenen voor Twin Disc.”

 

Verder groeien

Er is een goede, stabiele markt voor roerpropellers, aldus Erik Veth, directeur van Veth Propulsion. “Dit partnership stelt Veth Propulsion is staat verder te groeien met service en ondersteuning van wereldklasse in een wereldwijde markt. Het managementteam van Veth Propulsion ziet Twin Disc als de ideale verwerver en we geloven dat Veth Propulsions groei en succes zullen verbeteren onder de vleugels van Twin Disc.”

foto: in 2016 betrok Veth Propulsion een nieuw pand in Papendrecht. (foto Johan de Witte)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -