Woensdag oprichting Rent-a-Ship

0

‘Rent-a-Ship’ heet de eerste coöperatie die volgens de EUBO-­formule morgen (1 september) wordt opgericht. Afgelopen vrijdag hadden zich 140 scheepseigenaren aangemeld en er komen er nog dagelijks bij. Gezamenlijk vertegenwoordigen ze een laadvermogen van 420.000 ton.

De eerste fase – het vergaren van deelnemers – mag daarmee een succes worden genoemd. Initiatiefnemer en directeur van de coöperatie Anton van Megen verwacht op korte termijn een tweede coöperatie op te kunnen richten. “Met een andere directeur en een andere naam. Er is een nog steeds groeiende belangstelling, ook uit het buitenland.”
Een aanzienlijk deel van de aangemelde schippers is Belgisch, maar ook in Frankrijk en Duitsland is veel aandacht voor de nieuwe formule: het te huur aanbieden van de aangesloten schepen voor een vast tarief van bevrachters en verladers. “Er staan deze week nog Franse en Duitse vertalingen op de EUBO-website. Er zal bij elke coöperatie zeker één iemand zijn die vloeiend Frans spreekt en één die vloeiend Duits spreekt.”

Miljardenbedrijf
Er zijn veel sollicitaties binnengekomen bij EUBO om deel uit te maken van het Rent-a-Ship-team. “Ook uit onverwachte hoek. Nee, ik kan niet zeggen welke.”
Net zo min wil Van Megen vertellen met welke verlader hij vandaag om de tafel zit. Een verlader die hem benaderd heeft. “Een miljardenbedrijf, actief in heel Europa.”

Bijeenkomst bij Captains
De komende weken kunnen dertig grote bevrachters van Van Megen een uitnodiging verwachten om te praten over samenwerking. “Iedereen kan hier beter van worden.”
Op 6 september om 10 uur ’s morgens is in restaurant Captains aan de Westerkade in Zwijndrecht een bijeenkomst voor de schippers die een intentieverklaring hebben getekend met EUBO. “Daar zetten we de puntjes op de i over de contracten en het huishoudelijk reglement. Ook belangstellenden zijn welkom, maar die hebben geen stemrecht.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.