- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWestkolk Sluis Weurt vanaf 26 juli gestremd

Westkolk Sluis Weurt vanaf 26 juli gestremd

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan het middenhoofd van de westkolk van Sluis Weurt. Vanwege deze werkzaamheden is de westkolk van maandag 26 juli 07.00 uur tot en met zondag 8 augustus 20.00 uur volledig gestremd. De oostkolk is tijdens de stremming wél beschikbaar voor de scheepvaart.

Op dit moment is de middelste hefdeur van de verbinding tussen het Maas-Waalkanaal en de Waal in renovatie. Rijkswaterstaat vervangt tijdens de stremming de geleiderails waarlangs de hefdeur beweegt.

Sluis Weurt is bestaat uit twee schutsluizen: de oostkolk (aangelegd tussen 1923 en 1928) en de westkolk (1975). Jaarlijks passeren er circa 29.000 binnenvaartschepen.

Toekomstige stremmingen

De werkzaamheden zijn onderdeel van groot onderhoud aan het gehele sluiscomplex Weurt, dat de komende jaren plaatsvindt. In verband met de renovatie van de middelste hefdeur zijn de komende maanden nog andere volledige stremmingen van de westkolk nodig:

  • 23 augustus tot en met 5 september: verplaatsen van de kanaaldeur naar het middenhoofd, waarna een aantal weken alleen een deelkolk van 140 meter beschikbaar is.
  • 27 september tot en met 7 oktober: terugplaatsen van de gerenoveerde middelste deur in het kanaalhoofd, waarna de volledige kolklengte weer beschikbaar is.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -