- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVaren doe je Samen! on tour

Varen doe je Samen! on tour

- Advertentie -

Delen

Veiligheidscampagne ‘Varen Doe Je Samen!’ (VDJS!) trekt tijdens het vaarseizoen het land in. In samenwerking met de vaste partners wordt in de zomermaanden zowel vanaf de waterkant als op het water voorlichting gegeven over veilig varen. Het uiteindelijke doel is het veiligheidsbewustzijn van alle vaarweggebruikers te vergroten.

De tour van ‘Varen Doe Je Samen!’ is eerder dit jaar al digitaal van start gegaan met de lancering van een online vaarquiz en diverse webinars. Tegelijk met de start van de zomervakantie trekt VDJS! Nu ook echt het land in. Ambassadeurs, vrijwilligers en stewards geven, in nauwe samenwerking met de VDJS-partners, voorlichting. Ze delen ook  voorlichtingsmateriaal uit zoals de Vaarbewaarkaart, lokale knooppuntinformatie en diverse brochures.

Op de wal en op het water

Met het nieuwe initiatief verwacht de organisatie een bredere groep waterrecreanten te bereiken. Tot nu toe vond de voorlichting vooral plaats via website, social media, beurzen, evenementen en verenigingsavonden. Door fysiek op en aan het water aanwezig te zijn wil men een bredere groep waterrecreanten bereiken. Ook de nieuwe watersporters en dagjesmensen.

Varen Doe Je Samen! Zal deze zomer op de volgende plekken aanwezig zijn:
10 juli: Veiligheidsweekend Friesland – Pikmeer (Friesland)
11 juli: Veiligheidsweekend Friesland – Sneekermeer (Friesland)
17 juli: Veiligheidsdag Schie/Delft (Zuid-Holland)
22 juli: Veiligheidsdag Westeinderplassen (Noord-Holland)
23-25 juli: Kaagweekend – Kagerplassen en Ringvaart (Noord- en Zuid-Holland)
1-5 september: Hiswa te Water, Bataviahaven Lelystad (Flevoland)

Tijdens de tour doet VDJS! meerdere locaties en vaarwegen aan.

Ambassadeurs en vrijwilligers

“Tijdens deze veiligheidsweekenden zullen onze ambassadeurs en vrijwilligers, samen met vertegenwoordigers van VDJS-partners voorlichting geven. Op de diverse plekken kunnen vaarweggebruikers direct vragen stellen aan medewerkers van bijvoorbeeld vaarwegbeheerders, politie, reddingsbrigade of de provincie. Lokale situaties zullen aan de hand van de VDJS-knooppunten worden toegelicht.”

Ook is er voorlichting over veilig varen, snel varen, vaarregels en goede reisvoorbereiding.  Voor alle vaarweggebruikers ligt er een stevige Vaarbewaarkaart klaar. Dit is een soort spiekbriefje met belangrijke regels op het water. De kaart wordt deze zomer ook door de Rijkswaterstaat-stewards op de sluizen uitgedeeld.

Bewust maken

Om de veiligheid op de Nederlandse grote vaarwegen te vergroten is in 2007 de campagne Varen Doe Je Samen! (VDJS!) gelanceerd. De campagne is bedoeld om beroepsschippers, recreatieschippers en andere waterrecreanten bewust te maken van elkaars gedrag en beperkingen op het water. Met name daar waar recreatievaart en beroepsvaart elkaar ontmoeten en daarmee de veiligheid te vergroten.

In de campagne werken Rijkswaterstaat, provincies, Unie van Waterschappen, Havenbedrijf Amsterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Koninklijke BLN-Schuttevaer, KNRM, Reddingsbrigade Nederland, HISWA-RECRON, KNMC, Dienst der Hydrografie, Netwerk Waterrecreatie, Sportvisserij Nederland, Waterrecreatie Nederland en het Watersportverbond samen.

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -