- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWerft begint aan eerste schip

Werft begint aan eerste schip

- Advertentie -

Delen

Werft Shipbuilding, de in 2021 opgerichte nieuwbouwerf in Urk, is gestart met de bouw van de Leon H voor dorpsgenoot TB Waterwerken. De ‘Hybrid Cat’ wordt 23,85 meter lang en 11,45 meter breed. De werkdiepgang is slechts 1,00 meter.

Eind 2023 is de oplevering. De cascobouw wordt verzorgd door VCU-TCD, de elektrische installatie door Piet Brouwer Elektrotechniek, de betimmering komt van de Flux en de nautische apparatuur van De Boer Marine. Daarmee is de Leon H “een lokaal huzarenstukje”, precies zoals bij de start van Werft de opzet was. De engineering voor het eerste bouwnummer van Werft Shipbuilding wordt uitgevoerd door Gaastmeer Design.

Elektrisch

Het werkschip beschikt straks over drie Scania-generatoren waarmee het voldoet aan de nieuwste IMO Tier III-eisen. Verder wordt het powermanagement en energiesysteem zo uitgevoerd dat het schip 100 procent elektrisch kan varen. Op het hoofddek is plaats voor een 20 voets-container voor een batterijpakket.

Het schip heeft een werkdek van 167 vierkante meter en krijgt onder meer twee Heila-dekkranen. Die zijn goed voor een hijscapaciteit van 25 ton.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -