- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws“Het museum en de binnenvaart verdienen meer bekendheid”

“Het museum en de binnenvaart verdienen meer bekendheid”

- Advertentie -

Delen

Binnenvaartmuseum Nijmegen heeft sinds begin van dit jaar een persvoorlichter. Frank Antonie van Alphen zet zich in om de banden met de media aan te halen en het museum bekender te maken. En daarmee ook de binnenvaart.

Frank Antonie is schipperszoon, schrijver (onder andere van het boek De Kaaisjouwers, een hard leven aan de Waal) en als journalist verbonden aan deze krant. De Nijmegenaar kwam al regelmatig op de in de Waalhaven gelegen KSCC-schip Jos Vranken, waarop het museum sinds 2021 is gehuisvest. Op zijn initiatief kwam er een inmiddels permanente presentatie over het motorschip van zijn ouders, de Frankie A.

Betrokken

Gaandeweg raakte hij steeds meer betrokken. “Van het één komt het ander en uiteindelijk werd ik gevraagd door Henk Nuij.” Die oud-schipper is als voorzitter een van de drijvende krachten achter het museum. “Het museum draait op een aantal enthousiaste vrijwilligers: schippers en oud-schippers. Ik kom er graag en vind het leuk om me in te zetten. Omdat ik schrijver ben en als journalist weet hoe het balletje rolt, heb ik voorgesteld de persvoorlichting te gaan doen. Dat deed ik feitelijk al een beetje, sinds 1 januari is het officieel.”

De lokale media – waarmee Frank Antonie goede contacten heeft – weten het museum inmiddels te vinden. “Nu wil ik de bekendheid buiten de stadsmuren vergroten. Het museum en de binnenvaart verdienen dat.”

Andere planeet

Vooral bij mensen van de wal.  “Stap aan boord van de Jos Vranken en in de wereld van de binnenvaart. Voor sommigen is het net een andere planeet. Hier is een hoop te zien. Er is een grote collectie scheepsattributen en memorabilia, plus een goed gesorteerde bibliotheek. Door de groeiende bekendheid komen er steeds meer bezoekers van buiten Nijmegen. Die worden met open armen ontvangen en begeleid door de oud-schippers die als museumgids optreden en enthousiast kunnen uitleggen en vertellen.”

Er zijn plannen voor nieuwe activiteiten. “Zoals lezingen, filmmiddagen, boekpresentaties en andere evenementen. Iedereen droomt ervan ooit weer eens Waalhavendagen te organiseren… wie weet?”

Binnenvaartmuseum Nijmegen is op dinsdag en zaterdag open van 12.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -