- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsItaliaanse rederij koopt eigen terminal in Amsterdam

Italiaanse rederij koopt eigen terminal in Amsterdam

- Advertentie -

Delen

De Italiaanse rederij Grimaldi en TMA Holding hebben samen de EMA-terminal in Amsterdam overgenomen. De nieuwe terminal gaat verder als AMT: Amsterdam Multipurpose Terminal.

De overslagterminal aan de Amerikahaven beslaat zo’n 200.000 m2 en beschikt over meerdere warehouses, opslagruimtes en twee kades. De kades zijn 500 en 300 meter lang en geschikt voor zeevaart, shortsea en binnenvaart.

Regionale hub

Met de overname van de EMA-terminal wil Grimaldi van Amsterdam een regionale hub maken. Zo kan Amsterdam een overslaghaven zijn voor het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en de Baltische staten.

De Napolitaanse rederij bezit 80 procent van de aandelen van AMT, het Amsterdamse TMA Holding 20 procent. Grimaldi vaart al meer dan 25 jaar op Amsterdam.

Meer lading

Grimaldi Groep investeert in zes nieuwe roro/multipurpose-schepen. Deze schepen zijn bedoeld voor de diensten tussen Noord-Europa en West-Afrika. Het eerste schip wordt in april van dit jaar verwacht.

De ontwikkelingen beloven volgens Port of Amsterdam een sterke toename van de deep sea-lading die via de hoofdstedelijke haven loopt. Dit past goed bij de ambitie van de havenbeheerder om te groeien in non-fossiele lading.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -