- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWeer nieuwe sleepboot voor Multraship

Weer nieuwe sleepboot voor Multraship

- Advertentie -

Delen

Zaterdag 7 juli heeft Multraship de nieuwe Multratug 31 gedoopt in Terneuzen. Met 83 ton trekkracht behoort de sleper tot de sterkste boten uit de nog steeds groeiende slepersvloot van het Zeeuwse sleepvaart- en bergingsbedrijf.

De doop werd verricht door Lisette de Bruijn. Zij werkt al sinds 1986 op de administratie van Multraship en behoort daarmee tot de medewerkers van (bijna) het allereerste uur.

Het was de tweede doopplechtigheid binnen een maand voor Multraship. Op 22 juni werd de Multratug 7 gedoopt, tezamen met twee vletten voor de bootlieden.

 

ASD 3212

De Multratug 31 is gebouwd door scheepswerf Damen. De boot is 32,70 meter lang en haalt een maximale snelheid van 13,4 knopen. Aan boord zijn twee éénpersoons- en vier tweepersoonshutten. De Multratug 31 is van het type ASD 3212, wat staat voor Azimuth Stern Drive. Dat geeft aan dat er twee 360 graden draaibare schroeven onder het achterschip hangen.

 

Vloot

Multraship is onderdeel van de Muller Maritime Group, die al meer dan 230 jaar actief is in de scheepvaartsector. De kernactiviteiten van Multraship zijn havensleepdiensten, zeesleepdiensten, berging en wrakopruiming en ondersteuning van de offshore energie- en baggerindustrie. Het Terneuzense bedrijf exploiteert en beheert een grote vloot sleepboten, bergingsvaartuigen, drijvende bokken en andere vaartuigen uitgerust met sleep-, bergings- en brandbestrijdingsmaterieel.

foto: Lisette de Bruijn doopt de Multratug 31 (foto Mark Neelemans)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -