- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVoucher cyberscan voor maritieme mkb’ers Zuid-Holland

Voucher cyberscan voor maritieme mkb’ers Zuid-Holland

- Advertentie -

Delen

Zuid-Hollandse mkb’ers uit de maritieme sector maken kans op een kortingsvoucher voor een cyberscan. Zo krijgen de bedrijven een beeld van de kwetsbaarheid van systemen en de weerbaarheid van hun bedrijf.

Vijftien bedrijven kunnen er gebruik van maken. De subsidie is mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland en FERM. FERM is onderdeel van het Rotterdamse Port Cyber Resilience Programma om de haven digitaal veiliger te maken. Het programma is een initiatief van gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Zeehavenpolitie en Deltalinqs.

Cybercrime

Door de toenemende digitalisering neemt het risico op cybercrime toe. Met name “kleinere organisaties hebben niet altijd de kennis en kunde in huis om hun cyberveiligheid op orde te krijgen, stelt de provincie Zuid-Holland bij de aankondiging van de voucherregeling. “Daarom starten we een pilot waarbij mkb’ers voor slechts €250 een cyberscan ter waarde van €1500 uit kunnen laten voeren door CGI. Hiermee verhogen we het bewustzijn voor de risico’s van digitalisering.”

De scan van IT-bedrijf CGI is een ‘nulmeting’ en geeft een helder en praktisch inzicht in de beveiligingsrisico’s. Dat levert concrete ideeën op over wat beter kan op het gebied van cybersecurity.

Maximaal 50 medewerkers

Deze pilot is onderdeel van de provinciale Actieagenda digitaal MKB Zuid-Holland. In aanmerking komen in Zuid-Holland gevestigde mkb-bedrijven in de maritieme sector (haven- en industrieel complex). Ze mogen maximaal 50 medewerkers hebben. Er is budget voor vijftien bedrijven. Toekenning gebeurt op volgorde van binnenkomst.

Kijk voor meer informatie op www.ferm-rotterdam.nl/mkb-scan.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -