- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSluisdeuren voor Terneuzen arriveren komend weekend

Sluisdeuren voor Terneuzen arriveren komend weekend

- Advertentie -

Delen

Na een reis van ruim twee maanden wordt transportschip Zhen Hua 34 op zaterdag 28 mei in de haven van Vlissingen verwacht. Het brengt de twee basculebruggen, vier sluisdeuren, acht rioolschuiven en allerlei onderhoudsvoorzieningen voor de Nieuwe Sluis in Terneuzen.

Het schip vertrok op 18 maart uit Penglai in China naar Nederland. Na aankomst wordt de Zhen Hua 34 gelost in de Scaldiahaven in Vlissingen-Oost. Hiervoor moet het schip draaien en achterstevoren de haven invaren om aan de kade te kunnen aanmeren.

Nieuwe Sluis Terneuzen

De deuren en bruggen zijn nog niet nodig bij de bouwplaats van de Nieuwe Sluis in Terneuzen. Ze gaan daarom eerst in opslag in de Autrichehaven in Westdorpe. Hier worden nog de laatste inspecties en werkzaamheden uitgevoerd. Op een later moment worden de vier sluisdeuren in de deurkassen van de Nieuwe Sluis ingevaren. De plaatsing van de bruggen volgt daarna.

In Vlissingen worden de deuren en bruggen afzonderlijk op een ponton geladen om vervolgens met duw- en sleepboten naar Westdorpe te vertrekken. Het eerste transport is gepland op maandag 30 mei. Er zijn zes afzonderlijke transporten nodig om alles te vervoeren. Daarbij passeren ze de Westsluis van het sluizencomplex in Terneuzen.

Toegangspoort naar Gent

De aanleg van de Nieuwe Sluis in Terneuzen is sinds eind 2017 in volle gang. Na de realisatie is de Nieuwe Sluis een van de grootste sluizen ter wereld. De Nieuwe Sluis is qua afmetingen vergelijkbaar met de sluizen in IJmuiden, Antwerpen en Panama.

Het sluizencomplex bij Terneuzen is dé toegangspoort naar de havens van Terneuzen en Gent in het havengebied van North Sea Port en zorgt voor een scheepvaartverbinding tussen Nederland, België en Frankrijk. De Nieuwe Sluis moet zorgen voor een betere toegang en vlottere doorstroming van het toenemende scheepvaartverkeer, voor zowel binnenvaart- als zeeschepen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -