- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsLoket Zwijndrecht zet binnenvaart op de kaart met Techniekspelen

  Loket Zwijndrecht zet binnenvaart op de kaart met Techniekspelen

  - Advertentie -

  Delen

  Op 19 en 20 mei organiseerde Loket Zwijndrecht de Techniekspelen. Deze activiteiten voor basisscholen (groep 7) zijn bedoeld om technische bedrijven en branches in beeld onder de aandacht te brengen bij leerlingen. Ook de binnenvaart werd tijdens de Techniekspelen op de kaart gezet.

  Loket Zwijndrecht is een reguliere vmbo-school met drie techniekprofielen. Sinds twee jaar is dankzij de inspanningen van Wereld van de Binnenvaart, ook een keuzevak voor de scheepvaart te volgen. Zwijndrecht is als de nummer 1 gemeente van de binnenvaart dé plek om de maritieme branche te laten ervaren, vindt Albert de Zwart. Hij is docent Mobiliteit en Transport en projectleider Sterk Techniek Onderwijs Noordelijke Drechtsteden.

  Opleidingsschip MATE

  Ruim 250 leerlingen van groep 7 van verschillende basisscholen kregen tijdens de Techniekspelen een rondleiding op opleidingsschip MATE. Op dit schip, dat helemaal is ingericht om leerlingen op te leiden, was het voor veel kinderen een eerste ervaring met de binnenvaart. De Zwart: “Gezien de reacties van de leerlingen en leerkrachten en begeleiders was dit een schot in de roos en roept dit op tot herhaling.”

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -