- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVoortaan flink betalen voor fout afgemeerde duwbak

Voortaan flink betalen voor fout afgemeerde duwbak

- Advertentie -

Delen

Havenbedrijf Rotterdam heeft een wegsleepregeling ingevoerd voor foutief afgemeerde en verankerde duwbakken. Daarvoor zijn de algemene voorwaarden aangepast, met hoge kosten voor de eigenaar.

De kosten voor het wegslepen zijn veel hoger dan de tot nu toe geldende boete. Die is met circa 150 euro veel minder dan de kosten die de duwbak-operator moet maken om een bak te verhalen.

In de weg

Al enkele jaren hebben verschillende partijen last van foutief afgemeerde en geankerde duwbakken, aldus Havenbedrijf Rotterdam. “Deze foutief afgemeerde en verankerde duwbakken liggen zeer regelmatig in de weg van zeeschepen die daardoor niet hun ligplaats kunnen bereiken. Dat veroorzaakt onnodige wachtkosten van zowel zeeschepen als de nautische dienstverleners”, schrijft de havenbeheerder in een toelichting.

Daarnaast is er een aanvullend veiligheidsrisico voor schepen die tijgebonden zijn en niet kunnen vertrekken als er bakken in de weg liggen. “De wachttijden en opstoppingen vertragen bovendien de planning waardoor veel andere zeeschepen hier ook last van hebben.”

Kosten plus toeslag

Nu de algemene voorwaarden zijn aangepast heeft het Havenbedrijf het recht om een duwbak te verwijderen. Alle kosten en schade die het in verband daarmee maakt of lijdt, moeten door de verantwoordelijke duwbakken-operator worden vergoed. Daarbovenop komt een toeslag van 15 procent van de kosten – met een minimum van 5.000 euro.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -