- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVlaanderen maakt haast met vervanging zeventien bruggen

Vlaanderen maakt haast met vervanging zeventien bruggen

- Advertentie -

Delen

Voor het herbouwen van zeventien beweegbare bruggen stelt de Vlaamse regering 165 miljoen euro beschikbaar. Dat is op 17 mei besloten.

De betreffende bruggen liggen verspreid over Vlaanderen en worden allemaal beheerd door De Vlaamse Waterweg. Het gaat onder meer om bruggen over de Dender en het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten.

In slechte staat

Het geld gaat naar het programma OverBruggen om vaste en beweegbare bruggen in Vlaanderen versneld te renoveren, vernieuwen of moderniseren. “De Vlaamse Waterweg schakelt zo een versnelling hoger in de aanpak van beweegbare bruggen die aan vervanging toe zijn. Met een publiek-private samenwerking (PPS) zullen tegen eind 2030 deze geselecteerde beweegbare bruggen over heel Vlaanderen vervangen worden”, aldus de Vlaamse minister Lydia Peeters van Mobiliteit en Openbare Werken.

“Onze infrastructuur moet efficiënt en optimaal beheerd en onderhouden worden. De erfenis uit het verleden is er een met een grote achterstand en kunstwerken die zich in slechte staat bevinden.”

De bruggen worden geschikt voor bediening op afstand. De Vlaamse Waterweg heeft als doel vanaf 2032 al haar beweegbare kunstwerken van afstand te bedienen.

Eén aannemer

Door de bruggen in serie te ontwerpen en bouwen wil De Vlaamse Waterwegde verwachting op kosten besparen. De vaarwegbeheerder gaat samen met De Werkvennootschap (de Vlaamse organisatie die is opgericht om grote, complexe mobiliteitsprojecten te ondersteunen) een publiek-private samenwerking op touw zetten. Ze willen één aannemer aanstellen met voldoende capaciteit om al de zeventien bruggen te bouwen en nadien ook te onderhouden.

Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg: “Bij de publiek-private samenwerking voor de beweegbare bruggen wordt specifiek ingezet op het wegwerken van de onderhoudsachterstand, afstandsbediening en kwaliteitsvolle infrastructuur voor de verschillende weggebruikers.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -