Viadonau heeft service goed voor elkaar

0
(foto viadonau)

Binnenvaartondernemers zijn tevreden met de dienstverlening van de Oostenrijkse vaarwegbeheerder viadonau. Deze heeft er mede toe geleid dat de Donauscheepvaart vorig jaar, ondanks het lage water, toch vlot verlopen is. Dat blijkt uit een enquête van viadonau onder schippers.

De deelnemers aan de enquête vinden dat schuttingen op de Oostenrijkse Donau veilig en goed worden uitgevoerd. Door het proactieve onderhoud aan de vaargeul blijft de rivier ook in droogteperiodes bevaarbaar.

 

Ligplaatsentekort

Binnenschippers zouden graag zien dat dergelijke onderhoudsmaatregelen op de hele Donau, dus niet alleen in Oostenrijk, consequenter worden uitgevoerd. Informatiediensten zoals DoRIS en elektronische vaarkaarten vinden ze een grote hulp bij het plannen van hun reizen en tijdens het varen. Dit geldt ook voor de informatie over ondiepten en nieuwsberichten die viadonau verspreidt.

De prognose van waterstanden is volgens schippers nog voor verbetering vatbaar. Een ander probleem is het ligplaatstekort. Onder meer in Wenen en Linz zijn er te weinig ligplaatsen voor passagiers- en recreatieschepen. Viadonau gaat werken aan de verbeterpunten.

foto: viadonau

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.