Brinkmann & Niemeijer: eerste generatoren met stage V-certificering

0

Brinkmann & Niemeijer Motoren is erin geslaagd twee generatorsets conform stage V te laten certificeren. Die primeur heeft het in Twello gevestigde bedrijf voor elkaar gekregen in samenwerking met de Engelse motorenfabrikant JCB.

De sets hebben een stage V-certificaat voor motorcategorie IWA. Dat is de categorie voor hulpmotoren.

 

Zonder nabehandeling

Het gaat om eenvoudige motoren die geen nabehandeling (roetfilter of katalysator) nodig hebben, meldt Brinkmann & Niemeijer. Er is ook geen adblue-toevoeging nodig. Met de JCB-motoren kunnen twee vermogens geleverd worden: 60 en 80 kVA.

De motoren hebben een cilinderinhoud van 4,8 liter. Ze zijn mechanisch en hebben een enkel koelsysteem. Brinkmann & Niemeijer: “Dit laatste is vooral makkelijk wanneer de sets aangesloten moeten worden of een beun- of kielkoelsysteem.”

De sets zijn leverbaar voor diverse toepassingen in de drogelading-, tank- en passagiersvaart en op werkschepen. Ze kunnen zowel in open uitvoering als in geluidgedempte omkasting worden geleverd.

 

Tests achter de rug

De certificaat zijn vanaf nu beschikbaar, aldus Clemens van der Logt, sales engineer bij Brinkmann & Niemeijer. Alle tests zijn in 2018 uitgevoerd. De officiële certificaten en technische documenten zijn nu ook daadwerkelijk beschikbaar. “Fantastisch dat we dit vanaf nu kunnen bieden en we daarmee dus de sets echt met stage V-certificaat af kunnen leveren. We zijn ontzettend blij dat we dit samen met JCB Power Systems hebben kunnen bereiken.”

Brinkmann & Niemeijer Motoren is de importeur van JCB-motoren voor de Benelux. Het bedrijf is in het Gelderse Twello gevestigd en bestaat sinds 1828. In 1910 werden al de eerste dieselmotoren en kort daarna de eerste aggregaten verkocht. Vandaag de dag biedt Brinkmann & Niemeijer een breed gamma aan dieselmotoren voor verschillende toepassingen. Daarnaast is B&N leverancier van aggregaten voor noodstroom, grond-, weg- en waterbouw en scheepvaart.

Een gecertificeerde 60 kVA-set. (foto Brinkmann & Niemeijer)

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.