- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVervanging ligplaatsen bij Sluis Hansweert start op 1 mei

Vervanging ligplaatsen bij Sluis Hansweert start op 1 mei

- Advertentie -

Delen

Op 1 mei start Rijkswaterstaat met het vervangen van 13 afloopvoorzieningen en 42 wachtplaatsen bij Sluis Hansweert. De klus is naar verwachting op 22 september klaar.

Het werk gebeurt gefaseerd om tijdens werkzaamheden voldoende wachtplaatsen beschikbaar te houden voor de scheepvaart. Het ophogen van de landhoofden en het herstel van de glooiing op het land gebeurt van 1 mei tot 16 juni, het plaatsen van nieuwe wachtplaatsen en afloopvoorzieningen van 19 juni tot en met 22 september.

Niet veilig

De vervanging van de afloopvoorzieningen en wachtplaatsen is nodig vanwege corrosievorming en zwak geworden houten planken. In juli 2022 sloot Rijkswaterstaat Zeeland plotsklaps elf van de veertien steigers bij het sluiscomplex van Hansweert. Uit inspectie was gebleken dat de afloopsteigers te maken hebben met corrosie. Uit het oogpunt van veiligheid was het volgens de vaarwegbeheerder niet langer verantwoord om de steigers te gebruiken.

De nieuwe voorzieningen komen een meter hoger te liggen, want Rijkswaterstaat houdt alvast rekening met de verwacht zeespiegelstijging.

Planning

Van 19 juni tot en met 21 juli vernieuwt Rijkswaterstaat drie afloopvoorzieningen aan de noordkant en drie afloopvoorzieningen aan de zuidkant tijdens van de sluis, plus in totaal twintig wachtplaatsen. Van 21 augustus tot en met 22 september zijn vier afloopvoorzieningen aan de noordkant, drie aan de zuidkant en de overige 22 wachtplaatsen aan de beurt.

Tijdens de werkzaamheden zijn er minder afloopvoorzieningen en wachtplaatsen beschikbaar voor scheepvaartverkeer. In fase 1 zijn vier afloopvoorzieningen en de helft van de wachtplaatsen beschikbaar voor gebruikers. In fase 2 zijn negen afloopvoorzieningen en de helft van de wachtplaatsen beschikbaar. Na afloop van fase 2 zijn alle voorzieningen weer beschikbaar voor de scheepvaart. De werkzaamheden hebben geen invloed op de beschikbaarheid van Sluis Hansweert zelf.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -