- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVerruiming Stichkanal Salzgitter officieel gestart

Verruiming Stichkanal Salzgitter officieel gestart

- Advertentie -

Delen

In Wedtlenstedt nabij Braunschweig is de verruiming van het Stichkanal Salzgitter officieel van start gegaan. Dit circa 15 kilometer lange kanaal verbindt het Mittellandkanal met de haven van Salzgitter.

Het wordt verdiept zodat er in de toekomst schepen met een aflaaddiepte tot 2,80 meter kunnen varen. Ook worden de sluizen in Wedtlenstedt en Üfingen vernieuwd. De Duitse overheid investeert 210 miljoen euro in het project, de deelstaten Nedersaksen en Hamburg 110 miljoen euro.

Op dit moment wordt jaarlijks zo’n 2,8 miljoen ton over het kanaal vervoerd. Door de uitbouw kan er ook zware en grote projectlading worden vervoerd, zoals staalproducten en onderdelen voor windturbines.

Bezuinigingen

BDB-voorzitter Martin Staats was bij de officiële start van de bouw aanwezig. Hij benadrukte het belang van de binnenvaart voor de Duitse industrie en verzocht de eveneens aanwezige verkeersminister Volker Wissing de voorgenomen verlaging van de subsidie voor vlootmodernisering nog eens te overdenken. “Als sector voelen we de noodzaak om te vergroenen en daar zijn we ook al mee bezig. Maar zonder financiële ondersteuning van de overheid wordt dit zwaar voor de vele kleine en middelgrote binnenvaartbedrijven.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -