- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOp 1 juli gaat tankvaart over op nieuwe losverklaring

Op 1 juli gaat tankvaart over op nieuwe losverklaring

- Advertentie -

Delen

Op 1 juli wordt in het Rijnstroomgebied een nieuwe losverklaring voor de tankvaart van kracht. De losverklaring is aangepast en houdt nu ook rekening met het ontgassen en wassen tijdens de vaart.

De Centrale Commissie voor de Rijnvaart wees er eind mei op dat vanaf het gebruik van de nieuwe losverklaring (versie 2024) verplicht gebruikt moet worden. De nieuwe versie vervangt de oude losverklaring voor de tankvaart uit 2017. Die mag vanaf 1 juli niet meer worden gebruikt, stelt de CCR.

In de losverklaring moet worden ingevuld dat afval van de lading (deel B) overeenkomstig de voorgeschreven losprocedure is verwijderd. De losverklaring vormt voor de betrokken partijen het bewijs dat de verplichtingen zijn nagekomen en het afval volgens de regels is afgegeven.

Verbod op varend ontgassen

De nieuwe losverklaring hangt samen met het aanstaande verbod op varend ontgassen, in de vorm van een aanpassing van het scheepsafvalstoffenverdrag CDNI. De eerste fase van dat verbod gaat in op 1 oktober 2024. In Nederland is dat al per 1 juli.

Als gevolg van de wijziging van de losverklaring moet ook de Uitvoeringsregeling van het CDNI op enkele plaatsen aangepast worden. Verder zijn de aanwijzingen voor het invullen van de losverklaring herzien.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -