VeKa legt kwartet in één keer op tafel

0

De Biesboschhaven-Zuid in Werkendam functioneerde donderdag 2 september als theater voor de doop van vier door VeKa Shipbuilding gerealiseerde tankschepen.

Bij de laatste tonen van Het kleine café aan de haven klom Bas van der Straaten aan boord van de Nicky en hij gebruikte deze tanker als podium om de vele toeschouwers van uiteenlopende ‘pluimage’ hartelijk welkom te heten. "Werkendam is wel iets gewend op het gebied van scheepsbouw, ofschoon de doop van vier schepen in één evenement uniek is", begon hij. "We zijn gelukkig met dit mooie weer en dat de schepen klaar zijn."

(foto’s Johan de Witte)

Van der Straaten wenste de eigenaren en bemanningen veel succes toe en bedankte alle medewerkers. Speciaal was er dank voor Iris Dijs, die in Lemmer zes jongelui aanstuurde om mts Ireen en mts Nicky spic en span te conserveren. In Werkendam pakte mede-eigenaar Richard Huizinga de draad op om met een aantal medewerkers de Mariska en de Stolt Filia van een laklaag te voorzien.

Behoedzaam
Peter Versluis belichtte aan de microfoon even hoe moeilijk het is om schepen aan de vloot toe te voegen en de verantwoordelijkheid daarin. Nieuwbouw vereist in deze tijd een behoedzame economische overweging, evenals sociale manoeuvres.
Twee schepen zijn bij Bijlsma Lemmer afgebouwd en de overige dragen het label van VeKa Werkendam. Versluis sprak zijn waardering uit voor de investeerders in de diverse firma’s, zoals Ireen Tank BV, Rederij Filia Tank BV, Rederij Nicky Tank, Rederij Mariska Tank, Ship Investment en Bas Shipping Sárl.
Ook Rabobank Shipping (als financierder van drie van deze schepen) en ING Bank (die één schip financierde) kregen alle egards voor de samenwerking. De firma Jaegers werd prominent genoemd als bevrachtingskantoor voor drie schepen. De naam Stolt Filia verraadt met welke vlag dit schip zal varen.

Champagne
Als een entertainer begeleidde Peter Versluis als eerste Nicky van der Straaten naar het podium om de champagne tegen de boeiing van mts Nicky te gooien, begeleid door "goede vaart voor bemanning en schip". Het evenement werd vastgelegd door vele camera’s.
Mariska van der Straaten doopte temperamentvol mts Mariska; Filia Willemsen zwierde charmant de fles aan barrels tegen de Stolt Filia-boeiing en Irene Vergeer doopte de Ireen professioneel. Allemaal in één keer goed. Het applaus rolde over haven en rivier.
VeKa legde een kwartet in één keer op tafel. Voor een toost en het buffet lag de koers op partycentrum De Ontmoeting in Werkendam.

Voor een eventueel cadeau werd gironummer 555 genoemd: ‘Help slachtoffers overstroming Pakistan’.

(Johan de Witte)Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.