- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVeerpont Zilverstad te water

Veerpont Zilverstad te water

- Advertentie -

Delen

Vrijdag 16 juni is de Zilverstad te water gelaten op de scheepshelling van Thecla Bodewes Shipyards in Kampen. De Zilverstad is de nieuwe veerpont voor de Veerdienst Schoonhoven en zal de Schoonhoven III vervangen. Het schip zal in juli opgeleverd worden.

Het ontwerp van de Zilverstad is gebaseerd op de bestaande veerpont Stad Schoonhoven, die ontworpen is door Cor D. Rover Design. Het zijn zusterschepen, maar met kleine verschillen: het design van de opbouw en de plaatsing en de afmetingen van de stuurhut. In nauw overleg met de opdrachtgever zijn verbeteringen doorgevoerd, zodat de bediening eenvoudiger wordt.

 

Schoonhoven-Gelkenes

De pont zal ingezet worden op het traject tussen Schoonhoven en Gelkenes over de Lek. De 45 meter lange Zilverstad heeft aan de voor– en achterzijde rijkleppen voor de toegang van alle soorten voertuigen. Aan boord van de veerpont kunnen 26 personenauto’s de oversteek maken. Het  laadvermogen is 280 ton.

Aan de kant van de stuurhut is door middel van vaste afscheiding een baan gemaakt voor de fietsers. Er kunnen in totaal 225 fietsers mee.

Werfdirecteur Thecla Bodewes en haar team kijken terug op een prettige samenwerking met de mensen van Veerdienst Schoonhoven. “Het project is gelopen zoals wij dat bedoeld hadden. Dit is mede mogelijk gemaakt door de goede samenwerking, Nederlandse nuchterheid en gedegen vakmanschap. Wij zijn trots op het eindproduct.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -