- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVeel animo voor Modal Shift-regeling: subsidieplafond verdubbeld

Veel animo voor Modal Shift-regeling: subsidieplafond verdubbeld

- Advertentie -

Delen

Er is veel animo voor de Modal Shift-subsidieregeling. Wegens de vele aanvragen om lading van de weg naar het water of spoor over te hevelen heeft minister Harbers besloten om het bestaande subsidieplafond voor 2023 te verdubbelen naar 15 miljoen euro.

Aanvullend wordt dit jaar een tweede Europese aanbesteding voor binnenvaartlijndiensten gepubliceerd met als doel nog eens 2,5 miljoen euro extra te kunnen besteden aan het vergroten van het aanbod van vervoer over het water.

20 euro per container

De Modal Shift-regeling is opgezet om de verplaatsing van goederenvervoer van de weg naar de binnenvaart of het spoor te bevorderen. De subsidieregeling richt zich op verladers en expediteurs. Om hen te stimuleren voor de binnenvaart of het spoor te kiezen wordt een subsidie van maximaal 20 euro per structureel verplaatste container (of een equivalent daarvan bij bulk) in het vooruitzicht gesteld. De subsidie is bedoeld als tegemoetkoming in de extra transportkosten van de binnenvaart of het spoor (zoals een extra overslag van de container).

Ondernemers die met een concreet voorstel komen hoe ze goederen willen verplaatsen van de weg naar het water of spoor, kunnen een aanvraag indienen. Ze moeten daarvoor actief zijn op (delen van) de route tussen de Rotterdamse haven en Duitsland, via de regio’s Arnhem-Nijmegen (corridor Oost) en/of via Venlo (corridor Zuidoost) of de route Amsterdam richting Antwerpen (corridor Zuid).

Aanvragen

Aanvragen kan tot 1 september bij uitvoeringsorganisatie Connekt. Dat is het programmabureau dat in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat het initiatief om vervoer over spoor en binnenvaart te stimuleren uit te voeren.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -