- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVanaf 23 maart op tv: ‘Vrouwen die Varen’

Vanaf 23 maart op tv: ‘Vrouwen die Varen’

- Advertentie -

Delen

Na Meiden die Rijden en Vrouwen die Bouwen is het nu tijd voor Vrouwen die Varen. De 6-delige serie start op donderdag 23 maart en wordt uitgezonden op NPO 3.

De makers van omroep Powned volgen vijftien vrouwen die hun droom hebben waargemaakt en in de scheepvaart werken. Ze vertellen over hun bijzondere baan, het leven op het water en hoe het is om vrouw te zijn in een mannenwereld.

Grappen en sterke verhalen

“We varen onder andere mee met rondvaartschipper Ingrid, een echte Amsterdamse die met haar salonboot vrijwel altijd op de grachten te vinden is. Ze bezit een hoop grappen en heeft sterke verhalen over de passagiers die zij aan boord heeft. Ook volgen we Frederica, een stoere vrouw uit Friesland. Ze heeft 22 jaar in het maritiem onderwijs gewerkt maar toen haar kinderen eindelijk volwassen waren, kon ze weer terug naar haar grote liefde: het varen.”

Vrouwen die Varen is vanaf donderdag 23 maart wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 3.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

6 reacties

  1. Tenenkrommend, seksistisch, banaal. Zomaar even een paar woorden die bij mij opkomen na het bekijken van de eerste uitzending. Nee, met de vrouwen niets mis, maar die commentator…

  2. Heel leuk programma, maar ik kan er niet met geluid naar kijken. De commentator verpest mijn humeur. Wat een seksistische diarree komt er uit zijn mond. Wie heeft bedacht dat zijn commentaar een leuke aanvulling is op de verhalen van de vrouwen. Alsjeblieft haal zijn commentaar er uit.

  3. Om kots misselijk te worden van die commentator. Hij verpest dit interessante programma. Zet hier een goede commentator op en de kijkcijfers gaan omhoog.

  4. Helemaal eens met voorgaande reacties. Wat een afschuwelijk dom commentaar in een vreselijk Amsterdams accent. Alle stomme vooroordelen en stereotypen (o.a. gebrekkige hygiene en vieze boekjes) komen voorbij. Een loodsboot die met het beloodste schip mee opvaart, gaat ankerop wanneer de loods terug op de loodsboot is. Alle langs de kade afgemeerde schepen liggen voor anker. Lees voor een deskundig commentaar het artikel “Wacht te kooi” op pag. 20 van de Schuttevaer van deze week. Geschreven door een echte zeeman (40 jaar ervaring, waarvan het grootste deel als kapitein op ZEEschepen. Jammer. De Nederlandse scheepvaart, zowel de binnenvaart (de belangrijkste van Europa} als de Zeevaart heeft veel beter verdiend!

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -