Documentaireserie over de Rijn bij Omroep Max

0
Beeld uit de eerste aflevering van 'Langs de Rijn'.

In de documentaireserie Langs de Rijn maakt schrijver en Rijnkenner Martin Hendriksma samen met presentator en acteur Huub Stapel een tocht lang de rivier. De reis begint in de Zwitserse Alpen en eindigt bij Hoek van Holland, waar de Rijn de Noordzee instroomt.

De Rijn kent vele verhalen… Van verdronken dorpen en verraderlijke rotsen, van schilders, soldaten en schippers. In deze 5-delige serie van Omroep Max ontdekken de mannen wat de belangrijkste rivier van Europa ons vandaag de dag nog te vertellen heeft.

Culturele reis

De eerste aflevering van Langs de Rijn werd uitgezonden op 4 januari en begon in Zwitserland. In de tweede uitzending wordt het avontuur vervolgd bij de watervallen in Schaffhausen.

De Rijn ontspringt in de Zwitserse Alpen in de Tomasee, op 2.345 meter hoogte. Hendriksma en Stapel verdiepen zich in de cultuur van de Romeinen en maken kennis met een verre achterneef van de oprichter van de eerste zeppelinfabriek in 1898. In Alt Dettenheim zien ze hoe verwoestend de Rijn kan zijn. Ooit vluchtte hier het hele dorp voor de, uit zijn oevers tredende, rivier.

De volgende afleveringen van Langs de Rijn worden op NPO2 uitgezonden op 11, 18 en 25 januari en 1 februari 2020. De uitzending begint steeds om 20.40 uur. Daarna zijn ze terug te kijken op www.maxvandaag.nl.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.