- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTV-serie besteedt aandacht aan de Oude Haven

TV-serie besteedt aandacht aan de Oude Haven

- Advertentie -

Delen

Presentator en acteur Waldemar Torenstra gaat in de 8-delige serie Verborgen Verleden van Nederland op zoek naar verhalen en werelden die achter merkwaardige plekken in Nederland schuilgaan. In de aflevering van vrijdag 15 november (NPO 2, om 21.15 uur) staat de Oude Haven in Rotterdam centraal.

De Oude Haven van Rotterdam is één van de bijzondere plekken die Torenstra gaat ontdekken. Hij maakt kennis met de geschiedenis van de haven en graaft in archieven. Ook hoort hij het persoonlijke verhaal een vrouw die als jong meisje het bombardement op 14 mei 1940 van dichtbij heeft meegemaakt.

Witte Huis

Dat het Witte Huis aan de Oude Haven tijdens de Eerste Wereldoorlog een centrum van spionage van Duiters en Engelsen was, dat wist Waldemar niet. Kaat Mossel klonk hem bekend in de oren, maar waarom zij een heldin van Rotterdam is, wordt hem in detail verteld door een nazaat van Kaat.

De serie is sinds 11 oktober op televisie. De Oude Haven is alweer de zesde plek die de acteur bezoekt. Waldemar duikt naar verhalen op Het Vrijthof van Maastricht, De Brandaris van Terschelling, de Portugese Synagoge van Amsterdam, waterdorp Giethoorn, Paleis Soestdijk, Hotel Des Indes en de Martinitoren in Groningen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -