- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsvan 12 tot 28 april hinder Sluis Weurt door onderhoud

van 12 tot 28 april hinder Sluis Weurt door onderhoud

- Advertentie -

Delen

Van 12 tot en met 28 april voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan Sluis Weurt. Aansluitend is er onderhoud gepland aan de sluisbruggen: van 28 april tot en met 8 mei. Achtereenvolgens hebben daardoor de scheepvaart en het wegverkeer last van.

Rijkswaterstaat is al langer bezig met groot onderhoud aan de verbinding tussen de Waal en het Maas-Waalkanaal. Het complex bestaat uit twee schutsluizen: de Oostkolk is aangelegd tussen 1923 en 1928 en de Westkolk in 1975. Jaarlijks passeren circa 29.000 binnenvaartschepen het sluiscomplex.

Hefdeur

In de westkolk wordt de middelste hefdeur uit het sluishoofd gehesen voor renovatie elders. Daarna vervangt Rijkswaterstaat de geleiderails waarlangs deze deur op en neer beweegt en worden de uitklimladders vervangen. De westkolk is hierdoor gestremd van dinsdag 12 april 7.00 uur tot en met vrijdag 22 april 23.00 uur.

Tijdens deze stremming is de oostkolk beschikbaar voor de scheepvaart, maar men moet rekening houden met beperkte hinder.

In de oostkolk wordt de middelste roldeur uit het sluishoofd gevaren voor renovatie in het deurendok van het sluiscomplex. Daarnaast vervangt Rijkswaterstaat ook hier de uitklimladders en vinden er herstelwerkzaamheden plaats aan het hout van het remmingwerk. De Oostkolk is hiervoor gestremd van zaterdag 23 april 7.00 uur tot en met donderdag 28 april 23.00 uur.

Tijdens deze stremming is de westkolk, die dan immers klaar is, beschikbaar voor de scheepvaart. Ook dan moeten schippers rekening houden met beperkte hinder.

Sluisbruggen

Als onderdeel van het groot onderhoud aan het gehele sluiscomplex Weurt vervangt Rijkswaterstaat ook de slijtlagen op de bruggen over de sluis. De sluisbruggen zijn daarom afgesloten voor gemotoriseerd wegverkeer. Tijdens deze werkzaamheden zijn er geen beperkingen voor de scheepvaart.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -