- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRijkswaterstaat presenteert plan voor getijdenatuur bij Merwede

Rijkswaterstaat presenteert plan voor getijdenatuur bij Merwede

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat heeft plannen uitgewerkt om zoetwatergetijdenatuur aan te leggen in het Boven en Beneden Merwedegebied, ongeveer van Gorinchem tot Dordrecht. Donderdag 14 april licht de vaarwegbeheerder die toe op een informatieavond in Dordrecht.

De terugkeer van het getij is bedoeld om de waterkwaliteit te verbeteren en het leefgebied van planten en dieren te herstellen. Er zijn verschillende locaties onderzocht waar dit mogelijk is. Een van deze locaties is de Hel- en Zuilespolder in de Hollandsche Biesbosch en langs de oevers van het Wantij bij Dordrecht.

Helpolder en Zuilespolder

Donderdag 14 april licht Rijkswaterstaat op een informatieavond toe hoe de ontwikkeling van getijdenatuur in de Helpolder en de Zuilespolder en het Wantij eruit kan zien. Dat gebeurt in vergadercentrum Meeting House aan de Johan de Wittstraat in Dordrecht. Na de presentatie gaan de experts met geïnteresseerden om de tafel om vragen te beantwoorden en verder te praten over de ontwerpschets(en) voor de beoogde locaties.

Aanmelden

De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Belangstellenden moeten zich vooraf aanmelden. Op de projectpagina Herstel leefgebied Sliedrechtse Biesbosch (Merwedes) is aanvullende informatie te vinden.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -