- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTwee schepen van Holland Shipyards in de race voor Award

Twee schepen van Holland Shipyards in de race voor Award

- Advertentie -

Delen

Holland Shipyards Group heeft 66,6 procent kans om de prijs voor het KNVTS Schip van het Jaar 2021 te winnen. De scheepsbouwer uit Hardinxveld-Giessendam is twee keer genomineerd. De derde kanshebber is Damen Shipyards Group. Alle drie de schepen zijn volledig elektrisch aangedreven.

De jury van de Maritime Award KNVTS Schip van het Jaar 2021 heeft drie schepen geselecteerd voor de prestigieuze maritieme prijs. Het gaat om het door Holland Shipyards ontworpen en gebouwde elektrische voet-fietsveer Düsternbrook (in opdracht van SFK uit Kiel) en de eveneens volledig elektrisch varende veerpont NZK-100, die werd geleverd aan GVB in Amsterdam. De derde genomineerde is de ferry Bryggen, ontworpen en gebouwd door Damen Shipyards Group in Gorinchem, voor het openbaar vervoer in Kopenhagen.

Uitreiking op 1 november

De KNVTS Schip van het Jaar-prijs zal op maandag 1 november worden uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala 2021 in Rotterdam. Het is de 23e maal dat de prijs wordt toegekend.

Schepen die in aanmerking komen, moeten in Nederland zijn ontwikkeld, bij voorkeur in Nederland zijn gebouwd of in elk geval grotendeels zijn (af)gebouwd.

Voor de editie van dit jaar geldt dat ze tussen 1 mei 2019 en 30 april 2021 moeten zijn opgeleverd. De jury toetst de ingediende schepen aan de criteria ontwerp, economie, duurzaamheid en milieu, veiligheid en bouwproces.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -