Twee investeerders willen Imtech Marine overnemen

0

Handelsonderneming Pon Holdings wil Imtech Marine overnemen, aldus een mededeling van Pon zelf, een dag nadat aan Koninklijke Imtech NV, het moederbedrijf van Imtech Marine, surseance van betaling werd verleend.

Samen met investeringsmaatschappij Parcom Capital is Pon Holdings in gesprek over de overname van Imtech Marine. Woordvoerders van Imtech stellen dat er weliswaar over een doorstart van gezonde onderdelen van het bedrijf wordt gesproken, maar willen niet zeggen of Imtech Marine één van die gezonde onderdelen is. Pon en Parcom willen geld steken in Imtech Marine, zodat de bedrijfsactiviteiten voortgezet kunnen worden. ‘Indien de overname slaagt dan zal dat zorgen voor zekerheid bij werknemers, klanten en leveranciers’, aldus Pon.

Pon Holdings, een groot Nederlands familiebedrijf, stelt zelf over veel internationale expertise in de maritieme sector te beschikken. Parcom Capital is eveneens actief in deze branche. Zij verwachten de marktpositie van Imtech Marine te kunnen versterken. Topman Gerard van de Aast van Imtech wil niet op de interesse van Pon ingaan. ‘Ze hebben een persbericht uitgebracht, dat zal niet voor niets zijn.’

Maandag werd duidelijk hoe de vlag erbij hing, dat Imtech alle betalingen aan leveranciers en aannemers had opgeschort. ‘Het bestuur en de raad van commissarissen van Imtech hebben helaas moeten concluderen dat het onvermijdelijk is om surseance van betaling aan te vragen’, aldus Imtech. ‘Het is erg teleurstellend dat dit het geval is na alle moeite van de betrokkenen.’ De problemen bij Imtech zijn al enkele jaren aan de gang. Fraude en zware verliezen leidden tot een neergang van het concern. Vorige week bezweek de Duitse vestiging en liet een verlies achter van 700 miljoen euro.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.