‘Thuiswedstrijd’ voor Willem Eerland: expo in Galerie Kinderdijk

1

Vanaf zaterdag 6 november toont Willem Eerland een selectie van zijn beste werken in Galerie Kinderdijk. Het is voor de maritieme kunstenaar een ‘thuiswedstrijd’ want de galerie is gevestigd in zin woonplaats Nieuw-Lekkerland.

Willem Eerland is oud-sleepbootkapitein en voormalig directeur van Veerdienst Schoonhoven. Dertig jaar geleden exposeerde hij voor het eerst. Dit jaar had hij maar liefst twee exposities in het Zee- en Havenmuseum in IJmuiden. “Door de coronabeperkingen en het wegvallen van SAIL Amsterdam zijn die exposities niet helemaal uit de verf gekomen”, vindt hij zelf. Vandaar de herkansing in Galerie Kinderdijk.

Opvarenden

Eerland laat daar een eigen keuze zien van de twee IJmuidense exposities, plus een aantal nieuwe werken. Het gaat onder meer om drie- en viermasters, visserijschepen, sleepboten en jachten, met deze keer ook veel aandacht voor de opvarenden. Ditmaal heeft hij naast zijn eigen werk ook een gedeelte van de ruimte ingericht voor fraaie pastellen die zijn dochter Carolina maakte. Zij heeft zich voornamelijk toegelegd op het afbeelden van dieren.

Net als Eerlands schilderijen zijn ook haar werken te koop. “Tegen, met het oog op de Kerst, zeer acceptabele prijzen”, zo belooft hij.

Zelf aanwezig

De expositie wordt, vanwege corona, niet officieel geopend. Maar indien geïnteresseerden dat wensen, zal de kunstenaar indien mogelijk aanwezig zijn als ze hun komst aanmelden.

De expositie is te bezoeken van zaterdag 7 november tot donderdag 24 december, tijdens de openingstijden van de naastgelegen Primera (tussen de middag gesloten!). Het adres van Galerie Kinderdijk is Planetenlaan 11, Nieuw-Lekkerland. Telefoon: (0184) 68 42 22.

1 reactie

  1. Willem waarschijnlijk komen wij 16 november die kant op neem ik gelijk het schilderij mee neem tegen die tij nog even contact op gr joop

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.