- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTien jaar Historische Scheepswerf Wolthuis

Tien jaar Historische Scheepswerf Wolthuis

- Advertentie -

Delen

Vrijdag 28 juni 2013 was de grote dag voor de Stichting Historische Scheepswerf Hoogezand-Sappemeer en haar vrijwilligers. Om precies 15.00 uur verklaarde wethouder Oetra Gopal de gerestaureerde werf van Wolthuis in Sappemeer voor geopend. Na een lange periode van plannen, subsidies verzamelen en restaureren stond er een rijksmonument dat “een pareltje is voor de gemeente Hoogezand-Sappemeer”, aldus de wethouder.

Jubileum

Wat aarzelend begon als werkende museumwerf, is in de loop der tijd uitgegroeid tot een actief onderdeel van de noordelijke museumwereld. Dat blijkt wel uit de vele samenwerkingsverbanden met andere musea, de succesvolle Winterwelvaart-edities, de drukbezochte maandelijkse Schipperscafés en het toenemende aantal groepen, scholen en particuliere bezoekers dat de werf bezoekt.

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan is er vanaf dinsdag 27 juni een expositie van werffoto’s van Bennie de Boer. De werf is geopend op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 16.00 uur en elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.30 uur. De entree kost 3,50 euro voor volwassenen en 1,00 euro voor kinderen tot veertien jaar.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -