Techniekstudenten strijden tegen elkaar op STL

0

Tijdens Shipping Technics Logistics (STL) vindt op 24 en 25 september de Euregionale Mechatronicawedstrijd plaats. De studentenwedstrijd op de beurs in Kalkar wordt georganiseerd door de Ler(n)ende Euregio.

Mechatronica combineert de ingenieursdisciplines elektrotechniek, werktuigbouwkunde en meet- en regeltechniek. De Ler(n)ende Euregio is een Duits-Nederlands project voor het beroepsonderwijs. Het is een samenwerking met Duitse beroepscolleges en Nederlandse mbo’s. Het ‘grensoverschrijdend leren’ wordt mede gesubsidieerd door het Interreg-programma van de Europese Unie. Projectmanager van de Ler(n)ende Euregio is Willem van Hees van ROC Nijmegen.

Autonoom modelschip

Bij de Euregionale Mechatronicawedstrijd voeren studenten in gemengde Nederlands-Duitse ‘buddyteams’ op de beursvloer diverse technische opdrachten uit. De belangrijkste opdracht is een autonoom modelschip te bouwen. Het resultaat daarvan zal op de tweede dag van STL in het waterbekken in hal A aan het publiek worden gepresenteerd.

Met de wedstrijd wil de Ler(n)ende Euregio studenten van verschillende beroepsopleidingen uit de mechatronica een uitdaging bieden, het imago van de mechatronica versterken, belangstelling wekken voor de mechatronische beroepsopleidingen in de grensregio en Studenten laten zien welke kansen zich voordoen in de grensregio Nederland-Duitsland.

Ook wil het initiatief bedrijven en onderwijsinstellingen in het grensgebied met elkaar verbinden zodat ze kunnen profiteren van de grensoverschrijdende arbeidsmarkt.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.