- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStremming duwvaartsluis Krammersluis gaat langer duren

Stremming duwvaartsluis Krammersluis gaat langer duren

- Advertentie -

Delen

Deze week verwacht Rijkswaterstaat te weten wat op de Krammersluizen gedaan kan worden om de storing van de vastzittende sluisdeur van de zuidelijke duwvaartsluis op te lossen.

Sinds maandagochtend 28 maart 2022 is de zuidelijke duwvaartsluis van het Krammersluizencomplex gestremd door een vastzittende sluisdeur aan de Zijpezijde. Deze sluiskolk wordt samen met de noordelijke duwvaartsluis gebruikt voor het schutten van de beroepsvaart. Die heeft door de storing te maken met wachttijden die kunnen oplopen tot acht uur.

Hinder voor scheepvaart

Het is al wel bekend dat de sluisdeur eruit moet worden gehesen om herstel uit te kunnen voeren, meldt Rijkswaterstaat. “Daarvoor is een specialistisch schip nodig, dat naar verwachting pas over enkele weken beschikbaar is. De stremming van de zuidelijke duwvaartsluis zal niet zomaar opgelost zijn en kan nog enige tijd in beslag nemen.”

De hoge mastenroute is nog altijd beschikbaar via de noordelijke duwvaartsluis. Kleinere schepen worden zoveel mogelijk ook geschut via de jachtensluizen.

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -