Steeds blijer met verhuizing

0

Het was een vrolijke boel afgelopen vrijdag bij de opening van de nieuwe huisvesting van het internaat St. Nicolaas Meander. Met een feestelijke openingsceremonie – met onder meer een optreden van circusschool POEHA uit Arnhem – werden de woningen aan de Volsellastraat en de Aquilastraat in Nijmegen officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde door de jongeren zelf: zij mochten het lint van hun huis doorknippen.

 

Lucas Bosman mocht van huis de Regge het lint doorknippen. (foto’s St. Nicolaasinternaat) 

Er was ook ruimte voor serieuze zaken: de middag was namelijk begonnen met een symposium over het thema ‘Zo gewoon mogelijk wonen’. Daarbij kwamen de nauw met elkaar verbonden onderwerpen onderwijs, huisvesting en opvoeding aan bod.
De feitelijke verhuizing van het oude internaat naar een nieuwbouwwijk aan de overkant van de Waal, vond al een jaar geleden plaats. Nu was het tijd om dat écht goed te vieren.

Veilige haven
Piet Schwering, directeur Meander regio Nijmegen, zei bij de opening: “Na een jaar hier wonen kan ik stellen dat we een goede keuze hebben gemaakt. De overstap van een internaatsgemeenschap op een eiland naar het wonen, werken en leven in een gewone buurt geeft veel nieuwe kansen en mogelijkheden. Zijn we nog een internaat?, vraag ik me weleens af. Er is niet echt een alternatief woord voor. Wij wonen in een wijk, participeren hierin, de leefgroepen zijn autonome, open naar buiten en een beslotenheid naar binnen. Voor jonge kinderen voelt dat als een veilige haven.” 

 
 

De middag begon met een symposium.
Er was een optreden van Circusschool POEHA.


Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.