- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStage V-certificering voor Wärtsilä 14-motor

Stage V-certificering voor Wärtsilä 14-motor

- Advertentie -

Delen

Wärtsilä heeft de Stage V-certificering binnen voor zijn Wärtsilä 14-motor. De Europese certificering geldt voor de totaaloplossing: de motor en het systeem voor uitlaatgasnabehandeling.

De eerste leveringen van de gecertificeerde Wärtsilä 14-motor zijn voor twee nieuwe passagiersveerboten die door Shiptec worden gebouwd voor het Zwitserse bedrijf General Navigation Company (CGN). De veerboten gaan tussen Zwitserland en Frankrijk varen over het Meer van Genève. Het eerste schip wordt naar verwachting in december 2022 in gebruik genomen.

Belangrijke stap

“Deze certificering vormt een belangrijke stap voorwaarts bij Wärtsilä’s inzet voor het bevorderen van de ecologische duurzaamheid voor de scheepvaart en het bereiken van een koolstofarme maritieme sector”, zegt Johan Penninga, accountmanager bij Wärtsilä Marine Power. “Het feit dat de Wärtsilä 14-scheepsmotor deze erkenning kreeg, vormt een duidelijk bewijs van de technische ontwikkelingen die zijn bereikt ter ondersteuning van deze inzet.”

Naast de Wärtsilä 14-motor zelf is het voornaamste technologische element de nieuwe versie van Wärtsilä’s NOx Reducer-systeem (NOR) voor high-speed-motoren. Dat maakt gebruik van technologie met selectieve katalytische reductie (SCR) en een roetfilter (DPF). TÛV Nord heeft met tests aangetoond dat het systeem alle vereiste prestatie- en functionaliteitskenmerken met succes heeft gedemonstreerd. De definitieve typegoedkeuring werd verleend door de Duitse Generaldirektion Wasserstrassen und Schiffahrt (GDWS).

De Wärtsilä 14-motor met uitlaatgasnabehandeling geïnstalleerd op een binnenvaarttanker. (illustratie Wärtsilä Corporation)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -