- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSPC wil meer samenwerking bij Duitse binnenvaartpromotie

SPC wil meer samenwerking bij Duitse binnenvaartpromotie

- Advertentie -

Delen

Het Duitse ShortSeaShipping Inland Waterway Promotion Center (SPC) wil de vaarwegen in Duitsland nog sterker in de schijnwerpers zetten. Tijdens de ledenvergadering in Hamburg onderstreepte bestuursvoorzitter Knut Sander het belang van samenwerking en netwerken.

Politiek, verladers, expediteurs en sectorvertegenwoordigers moeten volgens hem nog meer de krachten bundelen. Het SPC neemt hierin een open houding aan. “Wij zoeken samenwerking en geen uitsluiting door onszelf te zien als dé vertegenwoordiger van de vaarwegen. Alleen door een gezamenlijke en constructieve dialoog kom je verder. Daarom werken we mee in verschillende commissies en organisaties. Zo zijn we betrokken bij de totstandkoming van het Masterplan Binnenvaart.”

Opleidingen

Directeur Markus Nölke presenteerde de plannen van het SPC op opleidingsgebied. Het SPC wil nog meer doen aan het dreigende personeelstekort in de binnenvaart. Nölke: “Wat schiet je ermee op promotie voor de vaarwegen te maken als er geen mensen zijn om de lading te vervoeren. Dit móet en kán verhinderd worden.”

Om de vaarwegen zichtbaarder te maken tijdens opleidingstrajecten geeft het SPC regelmatig gastcolleges aan universiteiten en hogescholen. Het begeleidt ook studenten bij hun bachelor- en masterscripties. Verder denkt de organisatie na over deelname aan opleidingsbeurzen en de ontwikkeling van e-learning-modules.

Zware lading

Via het eigen Forum Sondertransporte zet het SPC zich in voor een grotere rol van de binnenvaart in het vervoer van zware lading. Op dit vlak moet volgens de organisatie meer transparantie worden gecreëerd. Tijdens de ledenvergadering is Sander Knut herkozen tot bestuursvoorzitter. Toegetreden tot het bestuur is Wolfgang Nowak van Imperial Logistics als vertegenwoordiger van de binnenvaart.

foto: AdobeStock

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -