Sluizen Bovenrijn gaan weer 24 uur schutten

0
(foto CCR)

De beperking van de sluisbediening op de Bovenrijn wordt opgeheven. Vanaf zondag 10 mei 21.00 uur schutten de sluizen weer als vanouds 24 uur per etmaal.

Dat meldt schippersvereniging ASV: “Zojuist heeft de Franse delegatie in de CCR bekendgemaakt dat de bediening van de sluizen in de Bovenrijn vanaf zondag 10 mei 21 uur weer op een reguliere basis van 24 uur per etmaal zal zijn. Dit besluit betreft de bediening door VNF en EDF en is afgestemd met Duitsland voor wat betreft de Duitse infrastructuur.”

De nachtelijke bediening op de Duits-Franse Bovenrijn was sinds 1 april tussen 21.00 en 05.00 uur geschrapt. De verantwoordelijke vaarwegbeheerders, WSV, VNF en EDF, besloten daartoe in verband met de coronapandemie. Door ziekte van sluispersoneel was sprake van onderbezetting en de beheerders wilden voorkomen dat nog meer medewerkers ziek zouden worden en de bediening nog verder moest worden teruggeschroefd.

Saône

De ASV heeft nog meer goed nieuws uit Frankrijk: de werkzaamheden aan de sluizen van Poncey zijn hervat en “men verwacht dat de stremming per 8 mei opgeheven is.” Dat zou betekenen dat de spitsen die al weken stilliggen op de Saône vanwege de stremmingen, weer kunnen varen. Daaronder zijn ook enkele Nederlandse schepen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.