- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsEasyfairs houdt voor beurzen rekening met 'anderhalve meter'

  Easyfairs houdt voor beurzen rekening met ‘anderhalve meter’

  - Advertentie -

  Delen

  Beursorganisator Easyfairs Nederland gaat zijn evenementen volgens de anderhalvemetersamenleving inrichten. Hiermee beoogt de organisator op een verantwoorde manier vanaf september weer evenementen te laten plaatsvinden. Het gaat onder andere om Maritime Industry, dat in Evenementenhal Gorinchem  gepland staat op 13, 14 en 15 oktober. 

  Er wordt onder meer gedacht aan het werken met zogeheten ‘time slots’ voor bezoekers. Ook zal de gehele beursindeling worden verruimd zodat mensen elkaar veilig op stand kunnen passeren.

  Anderhalvemetersamenleving

  “Door het coronavirus hebben wij al meer dan dertig events noodgedwongen moeten verplaatsen of annuleren”, zegt Jeroen van Hooff, CEO van Easyfairs Nederland. De gevolgen zijn enorm. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze exposanten, bezoekers, partners en leveranciers. Wij verwachten dat de anderhalvemetersamenleving voorlopig de norm blijft en daarom gaan wij aan de slag om onze events op die manier in te richten.”

  Easyfairs Nederland organiseert jaarlijks meer dan zestig beurzen en evenementen, waarvan het merendeel op de eigen locaties: Evenementenhal Gorinchem en Evenementenhal Hardenberg. Ook vinden events van Easyfairs Nederland plaats in RAI Amsterdam, Jaarbeurs Utrecht, Brabanthallen in Den Bosch en Ahoy Rotterdam. Daarmee is Easyfairs Nederland de grootste beursorganisator van Nederland.

  Time slots

  “Op dit moment leven we noodgedwongen op afstand van elkaar. Maar wij realiseren ons dat er na deze moeilijke periode een tijd komt dat wij niets liever willen dan elkaar face-to-face ontmoeten. Wij gaan er daarbij vanuit dat de anderhalvemetersamenleving voorlopig de norm blijft. Dit heeft grote gevolgen voor de wijze waarop wij beurzen en events vormgeven. Het uitgangspunt is dat alle evenementen veilig zijn, en dat iedereen zich veilig voelt. Daarom zijn wij bezig met het opstellen van verschillende protocollen.”

  Bijvoorbeeld het invoeren van ‘time slots’. Dat zou betekenen dat bezoekers zich registeren voor een bepaald tijdvenster.  “Waarbij we de openingstijden eventueel gaan verruimen indien dit noodzakelijk en mogelijk is. Het voordeel van werken in time slots is dat iedereen de tijd en ruimte krijgt om op een veilige manier met elkaar in gesprek te gaan.”

  Bredere gangpaden

  Easyfairs bekijkt de mogelijkheden tot een verruiming van de gehele beursindeling, zoals bredere gangpaden, meer ruimte op plekken waar voorheen drukkere bezoekersstromen waren en aangepaste inrichting van de kennistheaters.

  “Daarnaast maken we al gebruik van onze smartbadge-technologie. Met deze badge kan de bezoeker de informatie op de stands van exposanten scannen. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zijn gescand heeft”, aldus Van Hooff.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -