- Advertentie -
Meer
    - Advertentie -
    HomeNieuwsSluis Heel wordt weer 24/7 bediend

    Sluis Heel wordt weer 24/7 bediend

    - Advertentie -

    Delen

    Sinds maandagavond 28 november wordt Sluis Heel weer 24 uur per etmaal bediend. De bekritiseerde inperking van de bediening is daarmee volledig teruggedraaid.

    Maandag 21 november besloot Rijkswaterstaat om de bediening van Sluis Heel en de Sint Servaasbrug in Maastricht te beperken. Schepen konden alleen nog overdag schutten en passeren omdat de camera’s in het donker en bij slecht weer te slecht zicht geven voor de bediening op afstand. De bediening zou voortaan alleen nog van 09.00 tot 27.00 uur gebeuren.

    Extra personeel op de sluis

    Na kritiek van en overleg met onder meer de brancheorganisaties werd de bediening bij Sluis Heel op donderdag 24 november toch weer verruimd. Dat was mogelijk door de sluis niet meer van afstand te besturen, maar door personeel op locatie te laten doen. Daardoor werd scheepvaart mogelijk tussen 07. 00 en 23.00 uur.

    Toe al meldde Rijkswaterstaat: “Op dit moment zijn we bezig om een extra verkeersregelaar in te kunnen zetten, waardoor 24/7 bediening mogelijk zou zijn. Zodra dit geregeld is, wordt deze informatie via de gebruikelijke kanalen gedeeld.”

    Dat is gelukt. Maandagmiddag maakte de vaarwegbeheerder bekend dat Sluis Heel weer 24/7 bediend wordt. Op het object zelf.

    Woedend

    De brancheorganisaties KBN en ASV reageerden woedend na het besluit. Ze klaagden bij Rijkswaterstaat over de ingeperkte bediening en wezen erop dat de Maasroute een hoofdvaarweg is.

    “Wij begrijpen dit gevoel en hun signalen hebben er mede toe geleid dat er met spoed is gezocht naar een tijdelijke oplossing voor de korte termijn”, reageerde de vaarwegbeheerder toen al. Maandag 28 november volgde stap 2. Hoe een permanente invulling eruit gaat zien en wanneer die ingaat, is nog niet bekend.

    Sint Servaasbrug

    Ook de Sint Servaasbrug wordt sinds 21 november alleen bediend tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Rijkswaterstaat onderzoekt of de brug in Maastricht permanent opengezet kan worden. “Dit zou betekenen dat alle scheepvaart ook tijdens slecht weer of in het donker, de brug kan passeren. Hierover gaat Rijkswaterstaat in overleg met de gemeente.”
    De uitkomst daarvan is nog onbekend.

    Delen

    - Advertentie -

    Meer

    Laat een reactie achter

    Vul uw opmerking in!
    Vul je naam in

    - Advertentie -
    - Advertentie -

    - Advertentie -
    - Advertentie -