Skoon Energy wint Ketelbinkieprijs

0
Peter Paul Van Voorst en Daan Geldermans van Skoon Energy met juryvoorzitter Bas Janssen en wethouder Ricard Moti. (foto Mirjam Lems)

Skoon Energy heeft de Ketelbinkieprijs 2018 gewonnen. Oprichters Peter Paul Van Voorst tot Voorst en Daan Geldermans ontvingen de prijs tijdens het Ondernemersontbijt Rotterdam op 11 september uit handen van wethouder Richard Moti.

Skoon levert grote batterijpakketten voor de elektrische voortstuwing van schepen. Die zitten in 20-voetscontainers zodat ze makkelijk uitwisselbaar zijn.

“Containers vol energie”, zei juryvoorzitter Bas Janssen. “Het is mobiele energie die via een platform (Skoon Cloud) optimaal en efficiënt kan worden opgeslagen, beheerd en gebruikt. Het begon aanvankelijk in de haven, maar deze containers worden nu ook gebruikt bij evenementen die veel mobiele energie kunnen gebruiken, zoals bijvoorbeeld festivals. En de nadruk ligt op schone energiebronnen, wat past bij het streven van de stad en de haven om de komende decennia een grootscheepse transitie te bewerkstelligen.”

Shypple

De andere genomineerden waren Shypple en Comedyclub Haug. Shypple wil het Expedia voor de expediteurs worden en voor digitale transformatie in de havenwereld zorgen: Shipping made simple. Comedyclub Haug is een comedy club op een nieuwe locatie in Rotterdam, waar gevestigde namen in de stand up comedy wereld optreden.

Rotterdams karakter

De jaarlijkse Ketelbinkieprijs is bestemd voor een Rotterdamse ondernemer of organisatie, die zich in het afgelopen jaar op originele en/of innovatieve wijze heeft geprofileerd, waardoor het Rotterdamse karakter duidelijk op de kaart is gezet. Rotterdamse bedrijven met minder dan vijftig werknemers komen in aanmerking voor de prijs. De onderneming mag niet ouder zijn dan zeven jaar. De geleverde prestatie dient een positief effect te hebben op de nationale en/of internationale uitstraling van de stad Rotterdam.

De prijs werd dit jaar voor de 36e keer uitgereikt. De laatste winnaars waren BlueCity010, Mascolori, Groos, Schorem Haarsnijder en Barbier, NRC Café en Brouwerij Noordt.

Rabobank Rotterdam, dat de Ketelbinkieprijs sponsort, biedt de winnaar een coachingstraject aan.

 

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.