- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSIS-regeling vandaag van start

SIS-regeling vandaag van start

- Advertentie -

Delen

Vandaag is de Subsidieregeling Innovatieve Scheepsbouw (SIS) opengesteld. Aanvragen kunnen tot en met 30 juni 2014 worden ingediend door Nederlandse werven. Voor dit jaar is er een budget beschikbaar van 5,2 miljoen euro.

De SIS-regeling is opgezet om het concurrentievermogen van de Nederlandse scheepsbouwsector (werven en toeleveranciers) te versterken. De gedachte is dat de subsidie de innovatie van schepen en bouwprocessen stimuleert. De SIS-regeling 2014 is de opvolger van zo’n zelfde regeling uit 2012, die toen SIZ heette.
Na anderhalf jaar intensief overleg tussen Netherlands Maritime Technology en de overheid om de SIS-regeling uit 2012 een vervolg te geven, ondertekende minister Henk Kamp van Economische Zaken op 12 juni de Subsidieregeling Innovatieve Scheepsbouw. Met de toekenning van het budget voert hij het amendement uit van de Kamerleden Carola Schouten (ChristenUnie) en Anne-Wil Lucas (VVD). Dat werd in december 2013 door de Tweede Kamer aangenomen.

Overtekend
Aanvragen kunnen uitsluitend ingediend worden door Nederlandse werven. De periode waarin dat kan, is kort: van 20 tot 30 juni 2014. 30 juni is ook de einddatum van de Europese kaderregeling.
De kans is groot dat de regeling vandaag al overtekend wordt. In dat geval worden subsidies toegewezen op basis van loting. Zo niet, dan is de toewijzing op basis van volgorde van binnenkomst. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert de SIS-regeling uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -