Shipping Technology & Tresco gaan samenwerken

0

Shipping Technology en Tresco hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om producten van Shipping Technology te integreren in de Tresco Navigis-vaarkaarten (Inland ECDIS charts). De bedrijven combineren hun expertise om de binnenvaart veiliger te maken en om gebruikers te voorzien van extra hulpmiddelen bij het varen.

Met intelligente hard- en software zet het Nederlandse Shipping Technology kunstmatige intelligentie in om data aan boord van schepen te gebruiken in verschillende applicaties. Hiermee worden de dagelijkse operationele activiteiten aan boord ondersteund en verbeterd. Het Belgische Tresco voorziet de binnenvaart al meer dan 25 jaar van betrouwbare vaarkaarten middels Tresco Navigis.

Digitalisering aan boord

Yves Hacha, medeoprichter en productmanager van Tresco, vertelt: “Door de verschillende collision detection applicaties van Shipping Technology te integreren en visualiseren in onze producten kunnen we gezamenlijk de gebruiker aan boord voorzien van nog meer realtime relevante informatie. Dit dient de sector en de veiligheid op het water en draagt bij aan de toekomstige verregaande digitalisering aan boord.”

“Na slechts enkele gesprekken zijn onze technische mensen met die van Shipping Technology eerst gestart met wat mogelijk was. Dit verliep voorspoedig, waarna een eerste samenwerkingsvorm gemakkelijk was beklonken. Onze producten versterken elkaar en hiermee leggen we een goede basis voor een verdere duurzame samenwerking.”

Semi-autonome binnenvaart

Directeur Tom Boerema van Shipping Technology haakt aan: “De vaarkaarten van Tresco zijn een niet weg te denken product aan boord van schepen. Wij ontwikkelen AI-applicaties in onze roadmap naar een semi-autonome binnenvaart en schuwen niet om samenwerkingen aan te gaan met gevestigde partijen zoals Tresco. Samen staan we sterker en iedere partij kan alsnog blijven focussen op waar zij sterk in is.”

“We zien nog veel meer mogelijkheden gecombineerd met het uitgebreide dienstenpakket van Tresco. Dit zullen we nu verder met elkaar gaan onderzoeken. Het vertrouwen is daar en het gaat tenslotte om de eindgebruiker.”

Waarschuwing bij dreigende aanvaring

Door de samenwerking tussen Tresco en Shipping Technology ontstaat een gecombineerd producten- en dienstenpakket dat tot aanzienlijke vermindering van risico’s leidt tijdens de nautische operatie aan boord van binnenvaartschepen. Dit pakket bestaat onder meer uit:

  • Op schepen met de Black Box Pro van Shipping Technology wordt kosteloos een koppeling gerealiseerd met Tresco Navigis van Tresco.
  • De ‘Collision Detection Static’-applicatie van Shipping Technology kan per direct op het Tresco Navigis-scherm worden getoond. Dit product zal de kapitein aan boord waarschuwen wanneer een aanvaring dreigt met vaste objecten zoals oevers, kribben en brugpijlers en als op verboden vaargebied wordt gekoerst. Een extra beeldscherm aan boord is in deze combinatie niet meer nodig.
  • De door Shipping Technology in ontwikkeling zijnde ‘Collision Detection Dynamic’-tool, een door kunstmatige intelligentie gestuurde applicatie die waarschuwt bij dreigende aanvaringen met bewegende objecten, zal ook via Tresco Navigis te zien kunnen zijn.

De huidige informatie en mogelijkheden binnen het Tresco Navigis-kaartsysteem bieden gecombineerd met de ontsloten data door de ‘Black Box Pro’ van Shipping Technology en de bijbehorende producten legio kansen om samen producten te verbeteren en ontwikkelen. Bijvoorbeeld voorspelmodellen met waterdieptedata geïntegreerd in verschillende applicaties, het optimaliseren van fleetmanagement en reisplanningen inclusief ETA-voorspellingen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.