- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKoude editie WinterWelVaart was ouderwets gezellig

Koude editie WinterWelVaart was ouderwets gezellig

- Advertentie -

Delen

Na twee corona-edities was het afgelopen weekend weer ouderwets gezellig en druk tijdens WinterWelVaart in het Groningse A-Kwartier.

Vrijdag 16 december bracht wethouder Mirjam Wijnja in Museum aan de A een toost uit op iedereen die meewerkte aan het succesvolle winterfestival. Dat zijn, inclusief alle vrijwilligers, schippers, artiesten, mensen van de techniek, ondernemers op de wintermarkt, beveiligers en het projectteam meer dan 250 mensen. Aansluitend voer de klipper Willem Jacob in het donker vanaf de Hoek van Ameland de A op, met aan dek jazzkwartet StapleClouds.

Klippers, tjalken en schoeners

Vrijdag en zaterdagnacht vroor het stevig en ook overdag was het koud. Dat deed de verkoop van glühwein en warme chocolademelk goed, maar handen en voeten hadden er flink onder te lijden. Ondanks de kou werden Stadjers, internationals, dagjesmensen en toeristen gastvrij ontvangen op de feestelijk verlichte historische klippers, tjalken en schoeners. Ook op de wintermarkt, in Museum aan de A, de Akerk, de winkels en cafés in de buurt vermaakten de bezoekers zich prima.

Op vijftien schepen, twee buitenpodia, in Museum aan de A en de Akerk waren optredens van muzikanten, dichters, spoken word artiesten, talkshows, verhalenvertellers en andere performances te zien. Om het lichtspektakel ook vanaf het water te kunnen bekijken voeren museumschip Emma, Beppe Baukje en het Gronings Veer met passagiers over de A.


Er werden heel wat selfies gemaakt. (foto Sebastiaan Rodenhuis Fotografie)

IJs

Het festival moest het met een aantal schepen minder doen; die konden niet komen in verband met het ijs. “Tijdens de voorbereidingen en in de eerste uren van het festival liep niet alles even gesmeerd maar WinterWelVaart was ook dit jaar een groot succes”, zegt projectleider Harrie de Vries trots. “We hebben het in samenwerking met de bewoners van het A-Kwartier, de schippers, vrijwilligers, ondernemers, en alle acts toch maar weer voor elkaar gekregen!”

WinterWelVaart in de stad is een samenwerking van Museum aan de A, Vereniging Historische Zeilvaart Groningen en Buurtvereniging A-Kwartier. Een klein projectteam zorgt voor de uitvoering. Voor deze editie werd het programma mede verzorgd door Noorderpoort, Noordstaat, Usva, Pittig Gekruid, Het Resort, Clash Events,
3 voor 12 Groningen en Museumcafé Het Pomphuis en de Akerk.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -