- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSchultz wil einde aan blokkades - en zeker geen nieuwe

Schultz wil einde aan blokkades – en zeker geen nieuwe

- Advertentie -

Delen

Minister Schultz van Haegen roept de Nederlandse schippers op om geen nieuwe acties of blokkades te starten. Met een aan het begin van deze avond verspreid statement reageert ze op berichten van eerder vandaag dat die acties aanstaande zijn. Veel landelijke media meldden dat de ASV verwacht dat onder meer bij de Volkeraksluizen iets staat te gebeuren.

Stakende schepen, ook in Nederland. zoals hier bij de Beatrixsluizen in Nieuwegein. (foto E.J. Bruinekool Fotografie)

“De minister is zich terdege bewust van de financieel moeilijke situatie waarin veel binnenvaartschippers verkeren. Nederland heeft in 2009 als eerste en enige land geprobeerd de crisis in de binnenvaart bij de Europese Commissie aan te melden. Tevergeefs. De minister is blij dat België ook een poging doet, en zal haar collega’s daarin steunen", staat in de verklaring die het ministerie van Infrastructuur en Milieu even na zessen naar de pers mailde.
"Op die manier kan bezien worden welke maatregelen op Europees niveau genomen kunnen worden om de huidige overcapaciteit in de binnenvaart aan te pakken. De minister heeft haar Belgische collega’s haar hulp toegezegd bij de verdere voorbereiding van de crisismelding."

Maatregelenpakket
Schultz van Haegen sprak gisteren (maandag 22 april) over de problemen in de binnenvaart met de BinnenvaartBrancheUnie. Ze heeft toen beloofd zo snel mogelijk te werken aan een pakket van maatregelen dat in Brussel besproken kan worden. Ook heeft zij haar Belgische collega’s Wathelet en Crevits gebeld om te zien hoe er tussen België en Nederland kan worden samengewerkt.
"De minister heeft Wathelet opgeroepen zo spoedig mogelijk een eind aan de blokkades te maken, nu de autoriteiten met de binnenvaartsector tot een akkoord zijn gekomen. Tevens heeft de minister haar Duitse collega Ramsauer vandaag opgeroepen zich bij de crisismelding aan te sluiten."

Aan eis voldaan
Schultz van Haegen stelt dt ze het zou betreuren "als Nederlandse binnenvaartschippers zouden overgaan tot nieuwe acties/blokkades, nu aan de eis van de actievoerders is voldaan om de crisis in Brussel aan te melden." Juist binnenvaartschippers worden volgens haar door deze acties geraakt.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -